Du er her: IRF Publikationer Vejledninger Guidelines for type 2-diabetes

Print

Guidelines for type 2-diabetes


- En fælles behandlingsvejledning med enslydende kliniske behandlingsmål

 

En ny fælles behandlingsvejledning om for type 2-diabetes er klar til at blive taget i brug af alle danske læger. Vejledningen er blevet til i et tæt samarbejde mellem Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM) og Dansk Endokrinologisk Selskab (DES) med IRF som »forligsmand« og kritiker under processen. Vejledningen er finansieret af DSAM, DES og IRF i fællesskab.

 

Type 2-diabetes er en folkesygdom, hvorfor alle læger uanset speciale vil møde disse patienter. Det betyder ikke, at alle læger skal forestå behandlingen af type-2 diabetikeren, men alle læger kan med fordel drage nytte af et kendskab til de grundlæggende behandlingsprincipper og kliniske mål. Vi har derfor fundet det relevant at lade vejledningen udsende til alle læger. Det daglige behandlingsansvar vil varetages som shared care mellem den endokrinologiske speciallæge og den praktiserende læge, hvorfor der forhåbentlig vil kunne drages fordele af en fælles vejledning.

 

Vejledningen er udsendt med IRF’s månedsblad april 2011, men en elektronisk version er tilgængelig her:

 

 Diabetesfolder.pdf (332.8 KB).

 

 

IRF kan kontaktes på irf@dkma.dk

 

 

Rettelse: Der har i den trykte udgave af vejledningen desværre indsneget sig en fejl i handelsnavnet for DPP-4 hæmmeren vildagliptin på siden 12. Fejlen er rettet i den elektroniske version, som du finder her på hjemmesiden.


 

Siden sidst opdateret: 12. november 2013 Print Printspacer Tip en ven Tip en ven/kollega spacerTil top Til top