Du er her: IRF Publikationer Månedsbladet Rationel Farmakoterapi Årgange 2007 Ordiprax - et værktøj for læger og regioner

Print

Ordiprax - et værktøj for læger og regioner


Ordiprax er et internetbaseret præsentations- og feedbackværktøj for lægemiddelordinationer i almen praksis. Ordiprax er udviklet af IRF, Lægemiddelstyrelsen og IT-firmaet Kronholm Kommunikation.

 

Som tidligere indeholder ORDIPRAX to hovedmenuer, en regions- og en lægepraksismenu, men kommunalreformen har nødvendiggjort et lidt ændret design.

 

Regionsmenuen præsenterer data på regionsniveau som afløsning for den tidligere amtsmenu. For sammenlignelighedens skyld er data kvartalsvis 3 år »tilbageført«, idet lægemiddelforbruget er beregnet ud fra personernes bopæl, hvis regionerne havde eksisteret dengang. Oplysningerne gives som tidligere på både mængde- og prisniveau. Som tidligere findes også en opgørelse korrigeret for alder og køn.

 

Lægepraksismenuen viser som tidligere variationerne i ordinationsadfærd og prisniveau mellem de forskellige lægepraksis, men nu inden for den enkelte region. Baggrunden er også som tidligere opdelt i 3 farvetoner, der angiver henholdsvis 25% og 75%'s percentiler for regionen, så den enkelte lægepraksis direkte kan se eget niveau i forhold til regionen. Adgang til lægemenuen kræver en ydernummerrelateret PIN-kode, som administreres af IRF. Lægemenuen viser kun egne ordinationer til egne patienter.

 

ORDIPRAX præsenterer de store datamængder i Lægemiddelstyrelsens lægemiddelstatistikregister på en overskuelig og informativ måde. Da regionsmenuen er umiddelbart tilgængelig for alle med internetadgang, eksisterer der ikke længere nogen undskyldning for ikke at kende forbruget af ethvert lægemiddel i detaljer.

 

ORDIPRAX kan ses på www.ordiprax.dk eller via link fra IRFs hjemmeside (www.irf.dk).

Keld Vægter Institut for Rationel Farmakoterapi

Jens Peter Kampmann - Institut for Rationel Farmakoterapi


Til toppenTil toppen

 

Siden sidst opdateret: 21. maj 2007 Print Printspacer Tip en ven Tip en ven/kollega spacerTil top Til top