Du er her: IRF Nyheder Strattera (atomoxetin)

Print

Strattera (atomoxetin)


Fremover vil atomoxetin som det foreløbigt eneste lægemiddel kunne markedsføres som en del af et omfattende behandlingsprogram til behandling af voksne (≥18 år) med ADHD (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder). I juli 2013 er den godkendte indikation således blevet udvidet til også at omfatte voksne patienter, mens det tidligere kun har været godkendt til børn og unge mellem 6 og 17 år.


Hos voksne bør tilstedeværelsen af symptomer på ADHD i barndommen bekræftes (1). Bestyrkelse fra en tredjepart er ønskeligt, og behandling med atomoxetin bør ikke påbegyndes, hvis verificeringen af ADHD-symptomer i barndommen er usikker. Diagnosen kan ikke stilles alene på baggrund af tilstedeværelsen af et eller flere symptomer på ADHD (1). Baseret på en klinisk vurdering bør patienten som minimum have ADHD af moderat sværhedsgrad, indikeret ved som minimum en moderat funktionsnedsættelse i to eller flere sammenhænge (f.eks. social, akademisk og/eller erhvervsmæssig funktion), med påvirkning af flere aspekter i den enkeltes liv (1).


Behandling med atomoxetin skal indledes af en specialist inden for behandling af ADHD, såsom en pædiater, børne- og ungdomspsykiater eller psykiater. Farmakologisk behandling kan ordineres som led i et omfattende behandlingsprogram som typisk inkluderer psykologiske, uddannelsesmæssige og sociale foranstaltninger (1).

 

Læs mere i produktinformationen for Strattera som kan firnde på www.produktresume.dk.  

 

 

Reference:

1. Produktresume for Strattera, Sundhedsstyrelse, 2013

 

 

Kontaktperson på IRF:

Ph.d., farmaceut, Søren Ilsøe Moreno, Tlf. 44 88 92 84 eller mail: sikr@dkma.dk.

 


Institut for Rationel Farmakoterapi, 19. september 2013


Til toppenTil toppen

 

Siden sidst opdateret: 23. september 2013 Print Printspacer Tip en ven Tip en ven/kollega spacerTil top Til top