Du er her: IRF Nyheder Prisangivelser for hospitalslægemidler

Print

Prisangivelser for hospitalslægemidler


IRF ønsker som udgangspunkt at informere sine læsere om aktuelle priser på de lægemidler, som vi omtaler, eksempelvis i vores månedsblad. Herved får lægen en ekstra hjælp til at vælge den mest hensigtsmæssige behandling, ved ikke alene at se på forholdet mellem effekt og bivirkninger, men også inddrage overvejelser om patientens og ikke mindst samfundets økonomi. Derfor ledsages artiklerne i månedsbladet ofte af tabeller med ækvieffektive doser og de dertil hørende priser.

 

Når det gælder lægemidler, som anvendes udenfor sygehuset, og som købes på recept på apoteket, kan de aktuelle priser altid findes på www.medicinpriser.dk.  For lægemidler, som anvendes på sygehuset har IRF imidlertid kun mulighed for at oplyse apotekets indkøbspris (AIP) evt. med moms og gebyrer. Dette er imidlertid ikke altid retvisende, da sygehusene har adgang til billigere lægemidler gennem Danske Regioners fælles indkøbsselskab AMGROS A/S, som foretager indkøb til sygehusene til priser fastsat gennem udbud. IRF har ikke adgang til disse priser, men kan alene angive AIP samt anføre, hvilke(t) lægemiddel(er), som aktuelt er de(t) billigste.

 

Det er derfor beklageligt, at vi i april 2010 udgaven af månedsbladet Rationel Farmakoterapi har bragt en tabel over godkendte sygdomsmodificerende behandlinger til attakvis multipel sclerose, hvor den månedlige pris (AIP) er anført. Eksempelvis giver denne tabel det indtryk, at Betaferon er det billigste interferon-beta 1b sammenlignet med den anden version af samme lægemiddel, Extavia. Grundet AMGROS’s indkøbsaftale, så forholder det sig lige omvendt, og Extavia er derfor i denne sammenhæng det mest rationelle valg.

 

IRF vil i fremtiden bestræbe sig på at bringe de prisoplysninger, der bedst afspejler virkeligheden på sygehusene ud fra de oplysninger, vi reelt har til rådighed.

 

Det betyder, at vi alene vil angive hvilke(t) sygehuspræparat(er), som aktuelt er billigst, og hvilke, der er dyrest.

 


IRF 27. april 2010


 

Siden sidst opdateret: 6. december 2013 Print Printspacer Tip en ven Tip en ven/kollega spacerTil top Til top