Du er her: IRF Nyheder Patentudløb på Detrusitol Retard (tolterodintartrat)

Print

Patentudløb på Detrusitol Retard (tolterodintartrat)


Der er nu markedsført en række generika til Detrusitol (tolterodin). Det betyder, at behandling med generisk tolterodin aktuelt koster ned til 1,16 kr per defineret døgndosis, sammenlignet med 8,95 kr for originalpræparatet og mellem 5,49 kr og 17,45 kr for analoger.

 

Tolterodin er et antikolinergikum, der kan anvendes til urgeinkontinens, hyppig vandladning og imperiøs vandladningstrang hos patienter med overaktiv blære.

 

IRF har tidligere - med forbehold grundet den beskedne effekt - rekommanderet følgende antikolinergika som ligeværdige (ækvieffektive doser), se http://www.irf.dk/dk/rekommandationsliste/baggrundsnotater/koenshormoner/midler_mod_urinvejssygdomme/g04_urologiske_praeparater.htm

 

Darifenacin (7,5 – 15 mg dagl.) 

Fesoterodin (4-8 mg  dagl.)

Oxybutynin (3,9 mg/24 timer -plaster skiftes x 2 ugentligt)

Solifenacin (5-10 mg x 1 dagl.) 

Tolterodin  (4 mg x 1)

Trospium (20 mg x 2 dagl.) 

 

Se i øvrigt temanummer om farmakologisk behandling af overaktiv blære i månedsbladet ’Rationel Farmakoterapi’: http://www.irf.dk/dk/publikationer/rationel_farmakoterapi/maanedsblad/2012/maanedsblad_nr_9_november_2012.htm

 

Konklusion:

Der er sket et markant prisfald på antikolinergika til behandling af overaktiv blære, således at generisk tolterodin aktuelt koster 1/5 af billigste analog og under 1/10 af dyreste analog. Givet den beskedne effekt af behandlingen er der nu ved at være et fornuftigt forhold mellem pris og effekt, men fortsat bivirkninger som mundtørhed, obstipation og konfusion hos ældre.

 


Til toppenTil toppen

 

Siden sidst opdateret: 2. september 2013 Print Printspacer Tip en ven Tip en ven/kollega spacerTil top Til top