Du er her: IRF Kontakt Sikker e-mail til IRF

Print

Kommuniker sikkert med IRF

 

Det er IRF´s målsætning så vidt muligt at kommunikere digitalt med andre offentlige myndigheder og institutioner - såvel som med forbrugere, virksomheder og andre samarbejdsparter. Derfor opfordrer vi alle til at bruge vores fælles e-post adresse: instituttet@dkma.dk.

Sikker e-post med digital signatur

Du kan sende sikker e-post med digital signatur til IRF via vores særlige postkasse: instituttet@dkma.dk, men det kræver, at du selv har bestilt og installeret en digital signatur fra TDC’s hjemmeside.

Bestil din egen digitale signatur hos TDC

Du kan gratis bestille din egen digitale signatur på TDC's netsted. Netstedet informerer også generelt om digital signatur, om hvordan du installerer den, samt om hvilke krav den stiller til din computer.

E-mail i krypteret form

Du skal sende din e-mail i krypteret form, hvis du vil være helt sikker på, at ingen uvedkommende læser den. Det vil sige, at teksten bliver volapyk for alle andre end IRF. Du skal have vores certifikat tilføjet til dit mailprogram for at kunne sende en krypteret e-mail til IRF.

Tilføj IRF´s certifikat til dit mailprogram

Du kan hente IRF´s/Lægemiddelstyrelsens certifikat fra TDC's certifikatsøgeside og derefter importere det til dit mailprogram.

 

Du kan læse vejledningen på TDC’s support side - via www.tdc.dk - hvis du har brug for yderligere vejledning i, hvordan du signerer og krypterer din e-mail med den digitale signatur.

Lidt mere om, hvordan den digitale signatur fungerer

Du kan vælge enten at sende en e-mail signeret eller at sende den signeret og krypteret.

Signeret

Hvis du vælger kun at sende e-mailen signeret, betyder det, at modtageren kun kan være sikker på, at den er sendt fra netop dig, og at den ikke er ændret undervejs. E-mailen kan altså i princippet have været læst af uvedkommende på vejen fra dig til modtageren.

Signeret og krypteret

Hvis du derimod vælger at sende e-mailen både signeret og krypteret, betyder det, at der er sikkerhed for, at den ikke har været læst af uvedkommende.

 

Til den digitale signatur (også kaldet certifikatet) hører 2 nøgler:

  • 1 privat nøgle der bliver lagret på din computer, og som holdes hemmelig.
  • 1 offentlig nøgle, som er tilgængelig for alle.

Krypteringen sker med modtagerens offentlige nøgle, når du sender en signeret og krypteret e-mail. Modtagerens offentlige nøgle får du ved at importere certifikatet fra TDC’s certifikatsøgeside (jf. ovenfor). Dit certifikat bliver registreret, når du sender en e-mail med digital signatur til IRF. Dermed får IRF mulighed for at kunne sende en digital signeret og krypteret e-mail til dig.

 

Hvis du har spørgsmål til sikker e-mail i IRF/Lægemiddelstyrelsen, er du velkommen til at kontakte Mikael Bay Skilbreid på mbs@dkma.dk.

 

Institut for Rationel Farmakoterapi, 30. oktober 2006


 

Siden sidst opdateret: 21. december 2006 Print Printspacer Tip en ven Tip en ven/kollega spacerTil top Til top