Du er her: IRF Anmeldelser Præparatanmeldelser Braltus®

Print

Braltus®


Braltus® er billigste LAMA til KOL - indeholder tiotropium kendt fra Spiriva®.


Det aktive indholdsstof i Braltus® er tiotropium, en langtidsvirkende specifik muskarin-receptorantagonist (LAMA). Braltus® er indiceret som en bronkodilaterende vedligeholdelsesbehandling til lindring af symptomer hos patienter med kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL). Spiriva®, som også indeholder tiotropium, er indiceret til KOL, men også som tillægsbehandling ved astma.


Som ved Spiriva® via HandiHaler® anvender Braltus® kapsler indeholdende inhalationspulver. Ved Braltus® benyttes specialinhalatoren Zonda®. Den leverede dosis svarer til 10 mikrogram tiotropium per kapsel for både Spiriva® via HandiHaler® og Braltus® via Zonda®. Håndtering og brug af Zonda®-inhalatoren og HandiHaleren® kan i store træk ligestilles. Den væsentligste forskel er holdbarhed og rengøring af de to devices. Zonda®-inhalatoren skal smides ud efter brug i 30 dage og kræver ikke regelmæssig rengøring, hvorimod HandiHaleren® skal udskiftes efter 12 måneders brug og kræver rengøring mindst en gang om måneden. Braltus® og Spiriva® er ikke direkte substituerbare.


Braltus® blev lanceret oktober 2016, og der ydes på nuværende tidspunkt generelt tilskud.


Pris
Mindsteprisen per dagsdosis for Braltus® er 9,36 kr. Til sammenligning er mindstepris per dagsdosis for Spiriva® inhalationspulver 12,98 kr. Mindstepris per dagsdosis for andre LAMA-præparater (aclidinium, glycopyrroniumbromid og umeclidinium) er 11,28-12,06 kr.


Braltus® er på nuværende tidspunkt den billigste LAMA på markedet. Priserne kan skifte hver 14. dag. Aktuelle priser fremgår af www.medicinpriser.dk.

 

 

Links
Produktresume – søg efter Braltus®


 

Siden sidst opdateret: 14. november 2016 Print Printspacer Tip en ven Tip en ven/kollega spacerTil top Til top