Du er her: IRF Ændrede retningslinjer Basisliste til borgere i Region H

Print

Basisliste til borgere i Region H


Basislisten til patienter: Ny hjemmeside om regionens førstevalg af medicin

Begrebet ”rekommandations-liste” og ”basisliste” har efterhånden været kendt i noget tid blandt læger. Og det er blevet en naturlig ting i hverdagen at kende regionens rekommanderede præparater, ud fra en vurdering af effekt, bivirkning og pris. F.eks. citalopram og sertralin ved depression, simvastatin mod højt kolesterol og tabletter med lavdosis østrogen ved hormonel kontraception.


Medicinbrugerne selv har dog ikke hidtil haft mulighed for at have overblik over den anbefalede medicin mod deres sygdom. Region Hovedstaden har derfor med hjælp fra IRF udviklet en ny hjemmeside til borgere i denne region, om den anbefalede generiske medicin. Medicinlisten.dk hedder den nye side, der supplerer – og henviser til - IRF’s egen hjemmeside til borgere, Medicinmedfornuft.dk. Det er håbet, at informationen på de to hjemmesider kan støtte en dialog mellem læge og patient om rationel medicinsk behandling.


Medicinlisten.dk er en mere læsevenlig udgave af Basislisten.dk, som alle læger, via lægesystemerne, i noget tid har haft direkte adgang til i ordinationsøjeblikket. Region Hovedstaden er den første region, der giver borgerne information om det rationelle førstevalg af medicin. Erfaringerne fra Region H vil få indflydelse på, om andre regioner går i gang med lignende projekt.

 

Du kan se den nye hjemmeside på www.medicinlisten.dk

 

Læs nyheden fra Region Hovedstanden her

 

IRF kan kontaktes på irf@dkma.dk

 

Institut for Rationel Farmakoterapi 21. maj 2010

 


 

Siden sidst opdateret: 12. november 2013 Print Printspacer Tip en ven Tip en ven/kollega spacerTil top Til top